headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

China & Vietnam Rondreis

Hanoi - Halong Bay - Hanoi - Sapa - Kunming - Dali - Lijiang - Kunming

21 dagen, 20 nachten

Prijs vanaf € 1295,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
China & Vietnam Rondreis

Deze China & Vietnam Rondreis brengt je eerst door het mooie noorden van Vietnam en daarna naar het prachtige zuiden van China. Een bijzondere combinatie van twee unieke culturen!

 

De rondreis start in Hanoi waar je enkele dagen verblijft om van deze gezellige en levendige wereldstad te genieten. Je bezoekt hierna de mysterieuze Halong Bay waar je op een boot overnacht, en daarna breng je een bezoek aan de bergstammen & rijstterrassen bij Sapa. Dan gaat de reis verder noordwaarts en reis je via Hakhau naar Kunming in China. In Kunming verblijf je twee nachten om vervolgens per bus verder te reizen naar Dali, een sfeervol oud stadje, fraai gelegen tussen het Er Hai-meer en de Cang Tang-bergen.

 

Na een paar dagen reis je per bus van Dali naar Lijiang, een van de mooiste stadjes van China. De stad ligt op 2400 meter hoogte in een schitterend berggebied. Na enkele dagen in Lijiang reis je weer terug naar Kunming, waar deze rondreis eindigt.


Dag 1: vertrek
Dag 2: aankomst op de luchthaven Hanoi, transfer naar je hotel
Dag 3: vrije dag in Hanoi
Dag 4: van Hanoi naar de Halong Bay, boottocht door de baai & bezoek Sung Sot grot
Dag 5: hele dag in de Halong Bay, kajakken & zwemmen
Dag 6: boottocht & kookworkshop, ‘s middags per bus terug naar Hanoi
Dag 7: vrijdag in Hanoi, later vertrek vanuit Hanoi met de nachttrein
Dag 8: ‘s ochtends aankomst in Lao Cai, transfer naar Sapa
Dag 9: vrije dag in Sapa
Dag 10: transfer naar Hakhau (grens met China) en per (nacht-)bus naar Kunming in China
Dag 11: aankomst in Kunming
Dag 12: vrije dag in Kunming
Dag 13: per bus van Kunming naar Dali
Dag 14 & 15: vrije dagen in Dali
Dag 16: per bus van Dali naar Lijiang
Dag 17 & 18: vrije dagen in Lijiang
Dag 19: transfer naar het vliegveld, vlucht naar Kunming, transfer naar hotel
Dag 20: transfer naar het vliegveld, vertrek uit Kunming
Dag 21: aankomst

Prijs vanaf € 1295,- p.p.

Inbegrepen: transfer van vliegveld naar je hotel in Hanoi na aankomst, 5 overnachtingen met ontbijt in Vietnam. Tijdens Halong Bay bouwsteen (dag 4,5,6): transfer Hanoi – Halong City & vice-versa per bus, Engelssprekende gids, entreegeld Halong Bay, 2 overnachtingen in een hut op de boot incl. ontbijt, 3x lunch, 2x diner, kajakmaterialen, kookworkshop. Verder: treinticket Hanoi – Lao Cai, privé-transfer van Lao Cai naar Sapa, transfer en bus van Sapa naar Kunming, 10 overnachtingen op basis van logies in China, bustickets van Kunming naar Lijiang, ‘Ancient Town Protection fee’ voor Lijiang, transfer naar vliegveld Lijiang & de vlucht van Lijiang naar Kunming op dag 19, transfer van vliegveld naar hotel in Kunming op dag 19 en volgende dag vice versa op vertrekdag

 

Niet inbegrepen: internationale retourvlucht heen naar Hanoi en terug vanaf Kunming, vervoer van en naar de busstations, transfer naar het treinstation in Hanoi, overige maaltijden, fooien en overige entreegelden

 

Opmerking: voor je eigen gemak raden we je aan om tijdens de trip naar de Halong Bay de onnodige bagage achter te laten bij het hotel in Hanoi. Neem alleen mee wat je deze 3 dagen nodig hebt, zo hoef je niet met teveel bagage te slepen. Bij je hotel kun je de bagage (vaak tegen een kleine vergoeding) gemakkelijk achterlaten. Let er wel op dat je je paspoort meeneemt, hier kan op de boot naar gevraagd worden!

Tijdens deze rondreis slaap je in verschillende accommodaties! Om wat voorbeelden te noemen:

 

In Hanoi overnacht je in een gezellig hotel, midden in het Old Quarter, op loopafstand van de vele winkeltjes & restaurants, het Hoan Kiem Lake en de ‘nightmarket’. Je kamer is ruim en heeft een eigen badkamer en A/C op de kamer.

 

China & Vietnam RondreisTijdens je boottocht door de Halong Bay overnacht je op de luxe Phoenix cruiser, een traditionele jonk van alle moderne gemakken voorzien. De 16 hutten hebben allen een raam & zeezicht, badkamer, airco en een zeer sfeervolle inrichting. De boot heeft een gezellig restaurant met zeer veel decoraties, een bar en een heerlijk zonnedek op het dak van de boot.

 

Onderweg naar Sapa slaap je in de nachttrein van Hanoi naar Lao Cai, je gereserveerde plaats in de trein is een ‘soft-sleeper’, dit betekent dat je met 4 personen in een coupe slaapt. De twee nachten in Sapa slaap je in een prima sfeervol middenklasse hotel in het centrum van het stadje. Je hebt vanaf het balkon van je hotelkamer een mooi China & Vietnam Rondreisuitzicht op de tuin. De kamers hebben geen A/C, omdat dit in de bergen helemaal niet nodig is, het kan hier zelfs erg koud worden ’s nachts!

 

Tijdens je verblijf in Lijiang logeer je in een comfortabel en sfeervol hotel, gebouwd in traditionele Naxi stijl, in de oude historische stad, en in Dali is je hotel een gezellig hotel met backpackers-sfeer, vlakbij de zuidelijke poort van de oude binnenstad!

 

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Vietnam en over onze hotels in China!

 

China & Vietnam RondreisChina & Vietnam RondreisChina & Vietnam Rondreis

 

 

 

 

 

Kunming: dagexcursie naar het Stenen Woud

Prijs € 88,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
China excursie, Stenen Woud

Het Stenen Woud is een heel bijzondere attractie, die zeker de moeite waard is om op te nemen in je reisschema. Je wordt bij het hotel opgehaald en reist per privé-auto met chauffeur naar het Stenen Woud bij het plaatsje Shilin. (meer…)

Dag 1: vertrek

 

Dag 2: aankomst op de luchthaven Hanoi, transfer naar hotel
Na aankomst op de grootste luchthaven van Noord-Vietnam, Ni Bai International Airport, is het fijn dat er na je lange vlucht iemand voor je klaarstaat en je niet hoeft te onderhandelen over je taxirit! De chauffeur brengt je naar het hotel voor de eerste 2 nachten, midden in het Old Quarter, dus als je wilt, kun je meteen beginnen met shoppen en rondlopen door de gezellige, smalle straatjes vol met souvenirshops!

 

Dag 3: vrije dag in Hanoi
Bezoek vandaag bijvoorbeeld de Ngoc Tempel op het Hoan Kiem meer, maak een ritje met een ‘cyclo’,  ga verder met winkelen of eet ‘s avonds een hapje bij een van de kleine restaurantjes aan het prachtige meer!

 

Dag 4: van Hanoi naar de  Halong Bay, boottocht door de baai & bezoek Sung Sot grot
Na een rit per bus van ongeveer 3,5 uur vanuit Hanoi ga je aan boord van de prachtige cruiser voor een boottocht langs ontelbare dichtbegroeide eilanden en grotten. Na de lunch bezoek je de Sung Sot grot en is er de mogelijkheid om te zwemmen. ’s Avonds vaart de boot naar een mooi en rustig gedeelte van de baai voor de overnachting.

 

Dag 5: hele dag in de Halong Bay: kajakken &, zwemmen
Geniet vanmorgen van het prachtige uitzicht om je heen! Na het ontbijt vaar je naar een mooi gedeelte van de baai (bij Lan Ha) en is het tijd om te gaan kajakken! Je peddelt op je gemak langs vissersdorpjes, stranden en mooie lagunes. Uiteindelijk kom je bij een klein strandje waar je heerlijk kunt zwemmen en relaxen. De lunch wordt op het strand geserveerd. Na de lunch is er meer tijd voor kajakken. Geniet van unieke omgeving! Aan het einde van de middag ga je terug naar de Phoenix Cruiser voor het diner en de tweede overnachting.

 

Dag 6: boottocht & kookworkshop, ‘s middags per bus terug naar Hanoi
Na het ontbijt is het tijd voor een kleine kookdemonstratie aan boord. Je leert hoe je typisch Vietnamese gerechten kunt maken, lekker om thuis in Nederland nog na te genieten! De lunch is nog aan boord, waarna je in Halong City aankomt. Hier staat de bus voor je terugreis naar Hanoi op je te wachten. Je bent aan het einde van de middag terug in Hanoi.

 

Dag 7: vrije dag in Hanoi, later vertrek vanuit Hanoi met de nachttrein 
Vandaag  heb je nog de hele dag vrij in Hanoi voordat je in de avond zelf naar het station van Hanoi gaat om de nachttrein te pakken richting het noorden! Het station is gezellig druk, je kunt hier nog wat eten & drinken kopen voordat je vertrekt. Je gereserveerde plaats in de trein is een ‘soft-sleeper’, dit betekent dat je met 4 personen in een coupe slaapt.

 

Dag 8: ‘s ochtends aankomst in Lao Cai, transfer naar Sapa.
Je komt ’s morgens vroeg aan in Lao Cai, waar een chauffeur op je staat te wachten om je naar Sapa te brengen. Je hotel in Sapa ligt aan de rand van het stadje, en je hebt vanuit je hotel prachtig uitzicht over de bergen en het meer. De rest van de dag kun je zelf kiezen wat je doet!

 

Misschien wil je eerst nog wat bijkomen van de nachttrein? Of ga je er vanmiddag meteen op uit, de bergen in? Je kunt een van onze excursies boeken, dit is een 3-uur durende wandeling met gids naar bv de Cat Cat waterval. Kijk voor de beschrijvingen en de prijzen naar ons overzicht van de excursies in Vietnam!

 

Dag 9: vrije dag in Sapa.
Ook vandaag hebben we geen activiteiten voor je ingepland en kun je helemaal zelf bepalen hoe lang je wilt wandelen en waarheen. Niets is verplicht! Als je wilt, kun je een excursie naar de Golden Stream en een Black H`Mong dorp bijboeken, je wandelt dan ca. 3 uur met een gids door de bergen! Als je op een zondag in Sapa bent, raden we je de excursie naar de kleurrijke markt van Bac Ha aan. Kijk voor de beschrijvingen en de prijzen naar ons overzicht van de excursies in Vietnam!

 

Dag 10: transfer naar Hakhau (grens met China) en per (nacht)bus naar Kunming in China
Vanuit Sapa vertrek je per transfer naar Hakhau, dat bij de grens met China ligt, vanuit hier ga je per (nacht)bus naar Kunming in China.

 

Dag 11: aankomst in Kunming
Rond 03.30 kom je aan in Kunming. Vanuit hier kan je zelf per taxi naar het hotel om te gaan slapen. De rest van de dag kun je gebruiken om de heerlijk rustige stad Kunming te verkennen in je eigen tempo!

 

Dag 12: vrije dag in Kunming
De stad Kunming heeft een zeer mild klimaat en wordt daarom ook wel de ‘Stad van de Eeuwige Lente’ genoemd. De meest bekende bezienswaardigheid in de buurt van Kunming is het Stenen Woud, ook wel Shilin genoemd. OutSight kan het bezoek van tevoren voor je regelen, kijk voor de beschrijving en de prijs van de excursie in het tabblad ‘excursies’.

 

Dag 13: per bus van Kunming naar Dali
Vandaag ga je per bus naar Dali, vanuit Kunming gaat er een goede busverbinding die je naar Dali brengt.

 

Dag 14 & 15: vrije dagen in Dali
Deze dagen heb je de tijd om Dali te ontdekken. Dali is een sfeervol oud stadje en is fraai gelegen tussen het Er Hai-meer en de Cang Tang-bergen. In Dali zelf leven veel Bai, die gekleed gaan in prachtige zelf geweven kleding. De stad wordt ook steeds meer ontdekt door Chinese toeristen en het kan daarom erg druk zijn. Het leuke is dat je hier gemakkelijk een fiets kunt huren om de drukte te ontvluchten en natuurlijk om de omgeving te verkennen.

 

Dag 16: per bus van Dali naar Lijiang
Per bus reis je vandaag van Dali naar Lijang. Lijiang is een van de mooiste stadjes van heel China. De stad ligt op 2400 meter hoogte in een schitterend berggebied.

 

Dag 17 & 18: vrije dagen in Lijiang
Op deze dag kan je Lijang verkennen. Bij helder weer kun je vanuit de stad de besneeuwde hoge pieken van het Yulonggebergte zien liggen. In Lijiang ligt het centrum van de Naxi-minderheid, een volk met een zeer interessante en karakteristieke cultuur die hier zeer goed bewaard is gebleven. Ook Lijiang wordt steeds meer door Chinese toeristen ontdekt, maar ook hier zijn voldoende mogelijkheden om de drukte te ontvluchten.

 

Dag 19: transfer naar vliegveld, vlucht naar Kunming, transfer naar hotel
Vandaag word je opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor je vlucht naar Kunming. Na je aankomst in Kunming staat er een transfer voor je klaar die je naar je hotel brengt voor de laatste overnachting.

 

Dag 20: transfer naar het vliegveld, vertrek uit Kunming
Per transfer word je naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht naar Nederland.

 

Dag 21: aankomst

Prijs vanaf € 1295,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 20 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider