headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Rondreis China, Tibet & Nepal: Het Dak van de Wereld

Beijing – Pingyao – Xian – Chengdu – Lhasa – Gyantse – Shigatse – Sakya – Lao Tingri – Kathmandu

20 dagen, 19 nachten

Prijs vanaf € 2839,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
China Tibet Nepal Rondreis het Dak van de Wereld

Deze afwisselende rondreis brengt je in bijna 3 weken door zowel China als Tibet, je bezoekt in China het Keizerlijke Beijing,  de ‘Oude Stad’ Pingyao en het Terracottaleger in Xian, vanuit Lhasa reis je per prive-landcruiser door Tibet over de Tibetan Highway dwars door Tibet naar Kathmandu in Nepal, waar deze rondreis eindigt.


Dag 1: aankomst in Beijing, transfer naar hotel, accommodatie
Dag 2: vrije dag in Beijing, accommodatie
Dag 3: vrije dag in Beijing, accommodatie
Dag 4: overdag vrij, `s avonds per nachttrein van Beijing naar Pingyao, hardsleeper
Dag 5: vrije dag in Pingyao, accommodatie
Dag 6: per nachttrein van Pingyao naar Xian, hardsleeper
Dag 7: vrije dag in Xian, accommodatie
Dag 8: vlucht van Xian naar Chengdu, accommodatie
Dag 9: vrije dag in Chengdu, accommodatie
Dag 10: transfer naar het vliegveld, vlucht van Chengdu naar Lhasa, transfer naar hotel, accommodatie
Dag 11: Lhasa, excursie per privé-vervoer & gids naar Drepung klooster en Sera klooster, accommodatie
Dag 12: Lhasa, bezoek  Potala  en de Jokhang Tempel, accommodatie
Dag 13: per privé-landcruiser van Lhasa naar Gyantse, accommodatie
Dag 14: per privé-landcruiser van Gyantse naar Shigatse, accommodatie
Dag 15: per privé-landcruiser van Shigatse naar Sakya, accommodatie
Dag 16: per privé-landcruiser van Sakya naar Lao Tingri, accommodatie
Dag 17: per privé-landcruiser van Lao Tingri via Kodari naar Kathmandu, accommodatie
Dag 18: vrije dag in Kathmandu, accommodatie
Dag 19: vrije dag in Kathmandu, accommodatie
Dag 20: transfer naar het vliegveld, einde rondreis

Prijs vanaf € 2839,- p.p.

Inbegrepen: aankomsttransfer, 2 overnachtingen in nachttrein o.b.v. hard-sleeper klasse, 17 overnachtingen in eenvoudige en middenklasse hotels exclusief ontbijt, vervoer per privé landcruiser/truck van dag 13 tot en met dag 17, gids tijdens Tibet-tour, alle permits, entreegelden Sakya klooster, Tashi Lumpo en Pelkhor Chode,  transfer van het vliegveld van Lhasa en een Tibet entry permit

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht, visum China, persoonlijke uitgaven, fooien, maaltijden en eventuele 1-persoonstoeslag indien van toepassing

 

Tijdens onze bouwstenen China verblijf je in centraal gelegen toeristenklasse hotels, voorzien van toilet en douche met warm water (tenzij anders vermeld). Het ontbijt is niet inbegrepen. Veel hotels in China zijn nogal onpersoonlijk maar daar staat tegenover dat ze vaak van goede kwaliteit zijn. We hebben echter ook een aantal hele sfeervolle, leuke en iets kleinere hotels voor je gevonden!

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in China.

 

Tijdens je reis door Tibet reserveren we in de steden Lhasa, Gyantse, Shigatse, Lao Tingri en Sakya relatief goede hotels met eigen douche en toilet op de kamer. In Nyalam, Lhatse en bij het klooster van Samye zijn geen goede hotelvoorzieningen aanwezig en maken we dus gebruik van eenvoudige guesthouses.

 

Deze accommodaties zijn echt zeer eenvoudig en hier deel je de weinige sanitaire voorzieningen met anderen. De wc’s zijn hier soms zelfs in de openlucht, wat een prachtig uitzicht op de sterren geeft maar natuurlijk niet erg comfortabel is. In verband met hygiëne raden we je aan je eigen slaapzak of lakenzak mee te nemen.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Tibet.

 

Tijdens je reis door Nepal reserveren we centraal gelegen hotels met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Je kamer heeft een eigen badkamer, en indien nodig is er A/C of verwarming. Op enkele plaatsen is het mogelijk om te kiezen voor een extra comfortabel of bijzonder hotel.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Nepal .

Beijing: dagexcursie naar de muur bij Mutianyu

Prijs € 64,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
China excursie, naar de muur

De Chinese muur is absoluut een van de grote wereldwonderen. Bij deze dagexcursie reis je per privé auto met chauffeur naar de muur bij Mutianyu. Dit deel van de muur ligt op 90 kilometer ten noordoosten van Beijing. (meer…)

Beijing: excursie naar de Verboden Stad en het Zomerpaleis

Prijs € 34,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
China-Beijing excursie naar de Verboden Stad

De Verboden Stad is een enorm complex (1 kilometer bij 750 meter) dat door vier muren en een slotgracht omringd wordt. Omdat de Verboden Stad vele eeuwen niet toegankelijk is geweest, zijn de paleizen en schatten in zeer goede staat. (meer…)

Beijing: excursie naar de Verboden Stad en Temple of Heaven

Prijs € 34,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
China-Beijing excursie Verboden Stad en Temple of Heaven

Tijdens deze excursie bezoek je per auto met privé-chauffeur deze twee hoogtepunten van de stad Beijing. De Verboden Stad is een enorm complex (1 kilometer bij 750 meter) dat door vier muren en een slotgracht omringd wordt. (meer…)

Xian: dagexcursie naar het Terracotta leger en de Big Wild Goose Pagoda

Prijs € 39,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
China-Xian dagexcursie Terracottaleger

Tijdens je verblijf in Xian mag een bezoek aan het Terracotta Leger natuurlijk niet ontbreken. Dit leger was onderdeel van het graf van Qin Shihuang, de eerste keizer van China. Je wordt bij het hotel opgehaald, en reist per privé-auto met chauffeur naar het complex waar het leger te bewonderen is. (meer…)

Chengdu: Sichuan kookles

Prijs € 29,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
China excursie, Chengdu, kookcursus

De Sichuan keuken komt uit de provincie Sichuan in westelijk China, de omgeving dus van Chengdu, en wordt wereldwijd gezien als dé meest bekende en meest eigen keuken van China. De traditionele gerechten zijn pittig, (meer…)

Chengdu: halve dag excursie naar het Panda Breeding Center

Prijs € 39,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
China excursie, Chengdu, Panda Breeding Centre

Het beroemde Panda Breeding Centre aan de rand van Chengdu is een must tijdens je verblijf in Chengdu! Om de ergste drukte voor te zijn en de panda’s actief te zien, word je al vroeg opgehaald in het hotel door je auto met privé-chauffeur. (meer…)

Chengdu: dagexcursie naar Panda Breeding Center en Leshan

Prijs € 103,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
China excursie, Chengdu-panda

Tijdens deze lange dag bezoek  je de èchte hoogtepunten van de omgeving van Chengdu. Zo bezoek je allereerst het beroemde Panda Breeding Centre aan de rand van Chengdu. Om de ergste drukte voor te zijn en de panda’s actief te zien, word je al vroeg opgehaald in het hotel. (meer…)

Chengdu: dagexcursie naar Mt. Emeishan & Leshan

Prijs € 108,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
China-excursie naar Leshan

Vanuit Chengdu reis je per privé-auto met chauffeur naar Mt. Emeishan, een heilige berg met een top van meer dan 3100 meter hoogte. (meer…)

China-BeijingNa aankomst in Beijing word je opgewacht op de luchthaven en naar je hotel gebracht, waar je drie nachten verblijft. Je kunt bijvoorbeeld een excursie maken naar de Muur, en natuurlijk het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad bezoeken.

 

Op dag 3 van dit reisvoorstel reis je per nachttrein naar Pingyao, een traditioneel Chinees stadje dat door de Unesco tot Cultureel Wereld Erfgoed is uitgeroepen. Pingyao is erg populair bij toeristen, zowel uit China zelf als uit de rest van de wereld. Toch is een bezoek zeker de moeite waard, je vindt hier goed bewaard gebleven (of goed opgeknapte) monumentale koopmanshuizen.

 

Vervolgens reis je opnieuw per nachttrein, nu naar Xian, waar natuurlijk de grootste bezienswaardigheid het Terracotta-leger is. Na Xian vlieg je door naar Chengdu, een moderne stad met enorme wolkenkrabbers en westerse winkelcentra. Toch vind je hier ook nog vele originele theehuizen en ook een bezoek aan het Panda opvang- en onderzoekcentrum is een aanrader!

 

Hierna vlieg je naar Lhasa, stad vol contrasten. In Lhasa is ervoor gekozen het programma vrij te laten, zodat je zelf kunt bepalen wanneer je welke bezienswaardigheden wilt bezoeken. Dan begint de TIBET OVERLAND Expeditie per privé-landcruiser! Je laat al snel het asfalt achter je en je reist naar de Kamba-La pas. Dit is misschien meteen wel het mooiste deel van de route.

 

Hier heb je een prachtig uitzicht over één van de vier heilige meren in Tibet, Yamdrok-Tso. Daarna omhoog naar de op 5.045 meter hoogte gelegen Karo-La pas, waar de weg vlak langs een enorme gletsjer loopt. Daarna daal je af naar de vruchtbare vallei van Gyantse, waar je overnacht.

 

De volgende dag reis je naar Shigatse en bezoek je het Tashi Lumpo klooster en het Pelkhor Chode klooster. De reis gaat verder door het prachtige landschap naar Sakya waar je overnacht. Rijdend over de hoge passen heb je de volgende dag een laatste keer een schitterend uitzicht over de Himalaya (mits het mooi weer is natuurlijk!), want daarna gaat de weg steil naar beneden, je laat het Tibetaanse plateau achter je. Na een paar uur bereik je Lao Tingri.

 

Na de grensformaliteiten rijdt de landcruiser verder naar beneden tot aan de Friendship-bridge aan de grens met Nepal. Hier neem je afscheid van de Tibetaanse chauffeur en loop je over de brug naar Kodari, de Nepalese grenspost. Na ook deze grenspost te zijn gepasseerd, rijd je per (andere) landcruiser door naar Kathmandu.

 

Je wordt afgezet bij je hotel in Kathmandu en kunt hier weer lekker genieten van een warme douche! In Kathmandu verblijf je nog enkele dagen om bij te komen van je ervaringen tijdens de expeditie, en natuurlijk om te genieten van deze gezellige stad!

Prijs vanaf € 2839,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 20 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider