headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

China Rondreis 1: van noord naar zuid

Beijing - Pingyao - Xian - Kunming - Dali - Lijiang - Yangshuo - Hongkong

21 dagen, 20 nachten

Prijs vanaf € 1729,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
China rondreis1

In 3 weken reis je per bus, trein en vliegtuig van het noorden in China naar Hong Kong in het zuiden van China!

 

Tijdens deze rondreis bezoek je Beijing, het traditionele Pingyao, het Terracottaleger bij Xian, het indrukwekkende Dali en Lijiang, het schilderachtig gelegen Yangshuo en tot slot naar het moderne Hongkong!


Dag 1  aankomst in Beijing, transfer naar hotel, overnachting

Dag 2  vrije dag in Beijing

Dag 3  vrije dag in Beijing

Dag 4  per nachttrein van Beijing naar Pingyao (hardsleeper)

Dag 5  aankomst in Pingyao, vrije dag

Dag 6  per nachttrein van Pingyao naar Xian (hardsleeper)

Dag 7  aankomst in Xian, vrije dag

Dag 8  vrije dag in Xian,

Dag 9  vlucht van Xian naar Kunming

Dag 10 per bus van Kunming naar Dali

Dag 11 vrije dag in Dali

Dag 12 vrije dag in Dali

Dag 13 per bus van Dali naar Lijiang

Dag 14 vrije dag in Lijiang

Dag 15 vrije dag in Lijiang

Dag 16 vlucht van Lijiang naar Guilin, via Kunming, transfer naar Yangshuo

Dag 17 vrije dag in Yangshuo

Dag 18 vrije dag in Yangshuo

Dag 19 transfer naar treinstation, per trein van Guilin via Guangzhou naar Hongkong

Dag 20 vrije dag in Hongkong

Dag 21 transfer naar vliegveld, einde rondreis

Prijs vanaf € 1729,- p.p.

Inbegrepen: aankomsttransfer, 18 overnachtingen in middenklasse hotels exclusief ontbijt, 2 overnachtingen in trein (hard-sleeper), vervoer per bus, trein en vliegtuig  volgens programma, transfer Guilin – Yangshuo en v.v. en transfer naar vliegveld Hong Kong

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht,  niet genoemde transfers, persoonlijke uitgaven, fooien, overige maaltijden en eventuele 1-persoonstoeslag indien van toepassing

Tijdens onze rondreizen door China verblijf je in centraal gelegen toeristenklasse hotels, voorzien van toilet en douche met warm water (tenzij anders vermeld). Het ontbijt is niet inbegrepen. Veel hotels in China zijn nogal onpersoonlijk maar daar staat tegenover dat ze vaak van goede kwaliteit zijn. We hebben echter ook een aantal hele sfeervolle, leuke en iets kleinere hotels voor je gevonden!

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in China.

Beijing: dagexcursie naar de muur bij Mutianyu

Prijs € 64,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
China excursie, naar de muur

De Chinese muur is absoluut een van de grote wereldwonderen. Bij deze dagexcursie reis je per privé auto met chauffeur naar de muur bij Mutianyu. Dit deel van de muur ligt op 90 kilometer ten noordoosten van Beijing. (meer…)

Beijing: excursie naar de Verboden Stad en het Zomerpaleis

Prijs € 34,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
China-Beijing excursie naar de Verboden Stad

De Verboden Stad is een enorm complex (1 kilometer bij 750 meter) dat door vier muren en een slotgracht omringd wordt. Omdat de Verboden Stad vele eeuwen niet toegankelijk is geweest, zijn de paleizen en schatten in zeer goede staat. (meer…)

Beijing: excursie naar de Verboden Stad en Temple of Heaven

Prijs € 34,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
China-Beijing excursie Verboden Stad en Temple of Heaven

Tijdens deze excursie bezoek je per auto met privé-chauffeur deze twee hoogtepunten van de stad Beijing. De Verboden Stad is een enorm complex (1 kilometer bij 750 meter) dat door vier muren en een slotgracht omringd wordt. (meer…)

Xian: dagexcursie naar het Terracotta leger en de Big Wild Goose Pagoda

Prijs € 39,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
China-Xian dagexcursie Terracottaleger

Tijdens je verblijf in Xian mag een bezoek aan het Terracotta Leger natuurlijk niet ontbreken. Dit leger was onderdeel van het graf van Qin Shihuang, de eerste keizer van China. Je wordt bij het hotel opgehaald, en reist per privé-auto met chauffeur naar het complex waar het leger te bewonderen is. (meer…)

Kunming: dagexcursie naar het Stenen Woud

Prijs € 88,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
China excursie, Stenen Woud

Het Stenen Woud is een heel bijzondere attractie, die zeker de moeite waard is om op te nemen in je reisschema. Je wordt bij het hotel opgehaald en reist per privé-auto met chauffeur naar het Stenen Woud bij het plaatsje Shilin. (meer…)

Yangshuo: halve dag boottocht op Lijiang Rivier

Prijs € 68,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
China-Yangshuo-boottocht

Vanuit Yangshuo maak je een prachtige tocht over de Lijiang River. Vanaf het bootje (bamboo raft) heb je een adembenemend uitzicht over het Karstgebergte!

(meer…)

Dag 1: aankomst in Beijing
Na aankomst op de luchthaven van Beijing word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent en naar je hotel gebracht. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je nog even de stad in.

 

Dag 2 & 3: vrije dagen in Beijing
Je dagen in Beijing kun je ideaal gebruiken om kennis te maken met de bevolking, de cultuur en om je voor te bereiden op de rest van de reis. Bezoek bijvoorbeeld het Plein van de Hemelse Vrede, een goede eerste kennismaking met China. Slenter door de Verboden Stad, huur een audiotour ingesproken door Roger Moore en waan je in ver vervlogen tijden. Of pak een middag de fiets en verdwaal door de paar overgebleven oude wijken van Beijing.

 

Een uitstapje naar de buiten de stad gelegen Chinese Muur mag je ook zeker niet missen. Het uitzicht vanaf de Muur is overweldigend. Deze excursie kun je via ons boeken, kijk voor een beschrijving en de prijs van deze excursies in het tabblad ‘excursies’ bovenaan deze rondreis.

 

Dag 4: per nachttrein naar Pingyao
Vandaag heb je eerst nog tijd om de dingen in en rond Beijing te doen, waar je eerder nog geen tijd voor hebt gehad. Pas later op de dag ga je naar het station en neem je de nachttrein naar Pingyao.

 

Dag 5: vrije dag in Pingyao
In de ochtend kom je aan in Pingyao, een traditionele Chinese stad, door UNESCO tot Cultureel Werelderfgoed verklaard. Hier vind je nog vele goed bewaard gebleven monumentale koopmanshuizen in de ommuurde oude binnenstad.

 

Je kunt hier heerlijk in je eigen tempo ronddwalen, vergeet ook niet om de stadsmuur van Pingyao te beklimmen, vanaf dit hoge punt heb je een prachtig uitzicht over de oude stad.

 

Dag 6: vrije dag in Pingyao, per nachttrein naar Xian
Je kan vandaag rustig aan doen, want pas in de avond vertrekt de nachttrein naar Xian. Beklim de oude stadsmuur nog een keer, wandel wat rond en bezoek een van de talloze restaurantjes.

 

Dag 7 & 8: vrije dagen in Xian
‘s Morgen vroeg kom je aan in Xian en kun je in het hotel bagage achterlaten. Deze twee dagen kun je genieten van de meest historische stad van China met de mooie Trommel- en Bel Toren, waarvandaan ooit vijandige legers gezien konden worden. Uiteraard is de grootste bezienswaardigheid van Xian het Terracotta Leger. Dit leger was onderdeel van het graf van Qin Shihuang, de eerste keizer van China.

 

Dag 9: vlucht van Xian naar Kunming
Vanuit Xian vlieg je met een binnenlandse vlucht naar Kunming. De rest van de dag kun je gebruiken om de heerlijk rustige stad Kunming te verkennen in je eigen tempo! De stad heeft een zeer mild klimaat en wordt daarom ook wel de ‘Stad van de Eeuwige Lente’ genoemd.

 

De meest bekende bezienswaardigheid in de buurt van Kunming zijn de rotspunten van het Stenen Woud van Shilin. OutSight kan het bezoek van tevoren voor je regelen, kijk voor de beschrijving van de excursie in het tabblad ‘excursies’ hierboven!

 

Dag 10: per bus naar Dali
Vandaag reis je verder per bus naar Dali, een rit van ca. 5 uur. In de middag kom je aan bij je hotel waar je even kan relaxen.

 

Dag 11 & 12: vrije dagen in Dali
Deze dagen heb je de tijd om Dali te ontdekken. Dali is een sfeervol oud stadje en is fraai gelegen tussen het Er Hai-meer en de Cang Tang-bergen. In Dali zelf leven veel Bai, die gekleed gaan in prachtige zelf geweven kleding. De stad wordt ook steeds meer ontdekt door zowel buitenlandse als Chinese toeristen, het kan daarom soms druk zijn. Het leuke is dat je hier gemakkelijk een fiets kunt huren om de drukte in je eigen tempo te ontvluchten en ook de omgeving te verkennen.

 

Maak vooral ook een boottocht op het meer! ’s Avonds zijn veel toeristen weer weg, maar in Dali blijft het gezellig. In Foreigner Street wemelt het van de westerse cafés en restaurants, misschien vind je het leuk om weer eens een goede espresso te drinken of een stuk pizza te eten!

 

Dag 13: per bus van Dali naar Lijiang
In de ochtend vertrekt de bus naar Lijang. Het is een lange rit, maar het uitzicht onderweg is fascinerend, je reist dwars door de bergen, langs prachtige rijstvelden en door vele kleine dorpjes! Aan het einde van de middag kom je aan bij je hotel in Lijiang. Je zal het wel fijn vinden om je even op te frissen en de benen te strekken na zo’n lange, maar mooie rit.

 

Dag 14 & 15: vrije dagen in Lijiang
Op deze dagen kan je Lijang verkennen in je eigen tempo. Bij helder weer kun je vanuit de stad de besneeuwde hoge pieken van het Yulonggebergte zien liggen. Lijiang is het centrum van de Naxi-minderheid, een volk met een zeer interessante en karakteristieke cultuur die hier zeer goed bewaard is gebleven.

 

Ook Lijiang wordt steeds meer door Chinese toeristen ontdekt, maar ook hier zijn voldoende mogelijkheden om de drukte te ontvluchten. Het oude centrum, een wirwar van steegjes, kanalen en smalle straatjes, met houten huizen, restaurantjes en traditionele houtwerkplaatsen, staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

 

Dag 16: vlucht van Lijiang naar Guilin, transfer naar Yangshuo
Vandaag reis je per vliegtuig van Lijiang via Kunming naar Guilin. Bij aankomst in Guilin staat de chauffeur je op te wachten voor de transfer naar het populaire Yangshuo, gelegen aan de Li Rivier. De komende twee dagen heb je genoeg tijd om de pittoreske omgeving in je op te nemen.

 

Dag 17 & 18: vrije dagen in Yangshuo
Je hebt twee vrije dagen in Yangshuo. Huur vandaag bijvoorbeeld een fiets of maak een mooie wandeling en ontdek het karstlandschap en de kleine dorpjes in de omgeving. De grillig gevormde karstbergen die als losstaande rotspunten omhoog lijken te komen uit de groene rijstvelden met de daaromheen stromende rivieren; dit fotogenieke landschap leent zich heel goed voor prachtige fietstochten!

 

Natuurlijk maak je ook een boottocht op de rivier (kijk in het tabblad excursies hierboven). In Yangshuo zelf kan je rondneuzen bij de vele souvenirwinkeltjes die er in de loop van de jaren bij zijn gekomen. Je kunt je hier te goed doen aan een gerecht naar keuze (Westers of Chinees of ….) in één van de vele cafés die het dorp rijk is.

 

Dag 19: per trein van Guilin via Guangzhou naar Hongkong
Per transfer wordt je naar het treinstation van Guilin gebracht. Vanuit Guilin neem je de hoge snelheidstrein naar Guangzhou (ca 3 uur rijden). Je kunt meteen doorreizen naar Hongkong, maar als je dat wenst kun je ook de stad in gaan. Bezoek in Guangzhou bijvoorbeeld de Qingping markt, het mooie opera gebouw of wandel rustig door de straten en aanschouw de oude gebouwen. Nadat je de stad hebt verkent stap je in de trein naar Hongkong, een rit van ca 2 uur.

 

Dag 20: vrije dag in Hongkong
Vroeg op want er valt veel te zien in deze bruisende metropool. Ga met de tram naar Victoria Peak en bekijk de vele wolkenkrabbers van een afstand, breng een bezoek aan de oude Chinese tempels, ‘shop ‘till you drop’ in de vele moderne shopping malls en bestel een lekker gerecht in één van de vele restaurants die Hongkong rijk is. Als de stad teveel op je af komt, kan je je altijd even terugtrekken in een van de natuurparken rondom de stad. Kortom: er is genoeg te zien en te doen!

 

Dag 21: transfer (seat-in) naar het vliegveld, vertrek Hongkong
De rondreis is jammer genoeg ten einde. Vandaag word je met een transfer naar het vliegveld van Hongkong gebracht om vervolgens terug naar Amsterdam te vliegen.

Prijs vanaf € 1729,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 20 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider