headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Het midden & zuiden van China, per openbaar vervoer

Chengdu – Kunming – Dali – Lijiang

11 dagen, 10 nachten

Prijs € 609,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
China- bouwsteen Dali, markt

Tijdens deze bouwsteen zie je de hoogtepunten van het midden en het zuiden van China, je reist per bus en vliegtuig!

 

Chengdu ligt in de provincie Sichuan en is vooral bekend om de vele theehuizen. Je verblijft hier enkele dagen zodat je voldoende tijd hebt om ook de bezienswaardigheden in de omgeving te bekijken, zoals het dorpje Leshan waar één van de grootste Boeddhabeelden ter wereld staat en het beroemde Panda Breeding Centre aan de rand van Chengdu, een must tijdens je verblijf in Chengdu!

 

Na enkele dagen reis je per vliegtuig door naar Kunming, een rustige en groene stad met een heerlijk klimaat, deze stad wordt daarom ook wel de ‘Stad van de Eeuwige Lente’ genoemd. De meest bekende bezienswaardigheid in de buurt van Kunming zijn de rotsen van het Stenen Woud. Vanuit Kunming neem je de bus naar Dali, een sfeervol oud plaatsje, fraai gelegen tussen het Er Hai-meer en de Cang Tang-bergen. Hier komen ook steeds meer Chinese toeristen, maar per fiets kun je de drukte in je eigen tempo ontwijken! Hiervandaan ga je ten slotte per bus naar Lijiang, een van de mooiste stadjes van China, op 2400 meter hoogte in een schitterend berggebied.


Dag 1: vrije dag in Chengdu
Dag 2: vrije dag in Chengdu
Dag 3: vlucht naar Kunming
Dag 4: vrije dag in Kunming
Dag 5: per bus naar Dali
Dag 6 & 7: vrije dagen in Dali
Dag 8: per bus naar Lijiang
Dag 9 & 10: vrije dagen in Lijiang
Dag 11: einde van deze bouwsteen

Prijs € 609,- p.p.

Inbegrepen: vliegticket van Chengdu naar Kunming, bustickets van Kunming naar Dali en van Dali naar Lijiang en 10 hotelovernachtingen zonder ontbijt.

 

Niet inbegrepen: maaltijden, entreegelden, excursies en transfers van- en naar de luchthaven en de busstations.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: CNM003

Tijdens onze bouwstenen in China verblijf je in centraal gelegen toeristenklasse hotels, je kamer heeft een badkamer met toilet en douche met warm water (tenzij anders vermeld). Het ontbijt is bij onze hotels in China niet inbegrepen. We hebben ons best gedaan om zoveel mogelijk sfeervolle, leuke en iets kleinere hotels te selecteren!

 

China-Lijiang, Yao YuanZo verblijf je in Lijiang in een comfortabel en sfeervol hotel, gebouwd in traditionele Naxi stijl, in de oude historische stad, en in Dali is je hotel een gezellig hotel met backpackers-sfeer, vlakbij de zuidelijke poort van de oude binnenstad!

 

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in China

Kunming: dagexcursie naar het Stenen Woud

Prijs € 88,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
China excursie, Stenen Woud

Het Stenen Woud is een heel bijzondere attractie, die zeker de moeite waard is om op te nemen in je reisschema. Je wordt bij het hotel opgehaald en reist per privé-auto met chauffeur naar het Stenen Woud bij het plaatsje Shilin. (meer…)

Chengdu: Sichuan kookles

Prijs € 29,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
China excursie, Chengdu, kookcursus

De Sichuan keuken komt uit de provincie Sichuan in westelijk China, de omgeving dus van Chengdu, en wordt wereldwijd gezien als dé meest bekende en meest eigen keuken van China. De traditionele gerechten zijn pittig, (meer…)

Chengdu: dagexcursie naar Panda Breeding Center en Leshan

Prijs € 103,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
China excursie, Chengdu-panda

Tijdens deze lange dag bezoek  je de èchte hoogtepunten van de omgeving van Chengdu. Zo bezoek je allereerst het beroemde Panda Breeding Centre aan de rand van Chengdu. Om de ergste drukte voor te zijn en de panda’s actief te zien, word je al vroeg opgehaald in het hotel. (meer…)

Chengdu: dagexcursie naar Mt. Emeishan & Leshan

Prijs € 108,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
China-excursie naar Leshan

Vanuit Chengdu reis je per privé-auto met chauffeur naar Mt. Emeishan, een heilige berg met een top van meer dan 3100 meter hoogte. (meer…)

Dag 1 en 2: vrije dagen in Chengdu
Deze bouwsteen begint met twee dagen in Chengdu. Deze stad is misschien wel het meest bekend vanwege de vele theehuizen. Deze zijn in alle parken en tempels te vinden, en makkelijk te bereiken per fiets of openbaar vervoer. Chengdu is in korte tijd veranderd in een moderne stad met enorme wolkenkrabbers en westerse winkelcentra, maar is nog steeds een heel leefbare stad, gelegen aan twee rivieren en met veel groen.

 

De grootste attractie van Chengdu is misschien wel het beroemde Panda Breeding Centre aan de rand van Chengdu, hier kun je de panda’s van dichtbij observeren! Chengdu is natuurlijk ook de ideale plek om de pittige Sichuan keuken te proberen, we bieden je de mogelijkheid om een kookcursus te volgen! Vanuit Chengdu zijn verschillende dagtochten in de omgeving mogelijk, bijvoorbeeld naar het dorpje Leshan waar één van de grootste Boeddhabeelden ter wereld staat. Deze excursies kun je via ons boeken, kijk hiervoor in het tabblad ‘excursies’ hierboven!

 

Dag 3: vlucht naar Kunming
Vandaag ga je vanuit Chengdu met een binnenlandse vlucht naar Kunming. De rest van de dag kun je gebruiken om de heerlijk rustige stad Kunming te verkennen in je eigen tempo!

 

Dag 4: vrije dag in Kunming
De stad Kunming heeft een zeer mild klimaat en wordt daarom ook wel de ‘Stad van de Eeuwige Lente’ genoemd. De meest bekende bezienswaardigheid in de buurt van Kunming zijn de rotspunten van het Stenen Woud van Shilin. OutSight kan het bezoek van tevoren voor je regelen, kijk voor de beschrijving van de excursie in het tabblad ‘excursies’ hierboven!

 

Dag 5: per bus naar Dali
Vandaag reis je verder per bus naar Dali, een rit van ca. 5 uur. In de middag kom je aan bij je hotel.

 

Dag 6 en 7: vrije dagen in Dali
Deze dagen heb je de tijd om Dali te ontdekken. Dali is een sfeervol oud stadje en is fraai gelegen tussen het Er Hai-meer en de Cang Tang-bergen. In Dali zelf leven veel Bai, die gekleed gaan in prachtige zelf geweven kleding. De stad wordt ook steeds meer ontdekt door zowel buitenlandse als Chinese toeristen, het kan daarom soms druk zijn. Het leuke is dat je hier gemakkelijk een fiets kunt huren om de drukte in je eigen tempo te ontvluchten en ook de omgeving te verkennen. Maak vooral ook een boottocht op het meer! ’s Avonds zijn veel toeristen weer weg, maar in Dali blijft het gezellig. In Foreigner Street wemelt het van de westerse cafés en restaurants, misschien vind je het leuk om weer eens een goede espresso te drinken of een stuk pizza te eten!

 

Dag 8: per bus naar Lijiang
In de ochtend vertrekt de bus naar Lijang. Het is een lange rit, maar het uitzicht onderweg is fascinerend, je reist dwars door de bergen, langs prachtige rijstvelden en door vele kleine dorpjes! Aan het einde van de middag kom je aan bij je hotel in Lijiang. Je zal het wel fijn vinden om je even op te frissen en de benen te strekken na zo’n lange, maar mooie rit.

 

Dag 9 en 10: vrije dagen in Lijiang
Op deze dagen kan je Lijang verkennen in je eigen tempo. Bij helder weer kun je vanuit de stad de besneeuwde hoge pieken van het Yulonggebergte zien liggen. Lijiang is het centrum van de Naxi-minderheid, een volk met een zeer interessante en karakteristieke cultuur die hier zeer goed bewaard is gebleven. Ook Lijiang wordt steeds meer door Chinese toeristen ontdekt, maar ook hier zijn voldoende mogelijkheden om de drukte te ontvluchten. Het oude centrum, een wirwar van steegjes, kanalen en smalle straatjes, met houten huizen, restaurantjes en traditionele houtwerkplaatsen, staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

 

Dag 11: einde van deze bouwsteen
Vandaag eindigt deze bouwsteen in Lijiang en kun je verder met de rest van je reis door China. Als je avontuurlijk bent ingesteld, is de Tiger Leaping Gorge Treking een echte aanrader. Het uitzicht bij deze trekking is absoluut overweldigend! Ook kun je bijvoorbeeld verder afzakken naar het zuiden, vanuit Guilin kan je via de prachtige rijstvelden bij Longji Titian doorreizen naar Yangshuo!

Prijs € 609,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 6 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider