headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Xiahe: Tibetaanse monniken in Klein Tibet

Lanzhou - Yongjing - Bingling - Xiahe - Lanzhou

5 dagen, 4 nachten

Prijs € 365,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
China bouwsteen Xiahe

Heb je geen tijd om naar Tibet te gaan, dan is Xiahe een goed alternatief! Xiahe staat vooral bekend om het 16e-eeuwse Labrang klooster, het grootste Tibetaanse klooster buiten Tibet. Xiahe en omgeving wordt daarom ook ‘Klein-Tibet’ genoemd.

 

Deze bouwsteen begint in Lanzhou, waar een auto met chauffeur klaarstaat voor de prachtige rit van ongeveer 5 uur naar Xiahe. Je ziet langzaam het landschap veranderen, je rijdt de glooiende groene heuvels in.

 

Onderweg maak je nog een tussenstop om de mooie boeddhabeelden bij de Bingling grotten te aanschouwen. In Xiahe bezoek je natuurlijk uitgebreid het Labrang-klooster. Het is ook heerlijk om wat rond te dwalen door de smalle straatjes van Xiahe. En natuurlijk is de prachtige bergachtige omgeving zeer de moeite voor het maken van wandelingen. Na enkele dagen word je weer teruggebracht naar Lanzhou, waar deze bouwsteen eindigt.

 


Dag 1: per privé-auto met chauffeur van Lanzhou via de Bingling grotten naar Xiahe

Dag 2: vrije dag in Xiahe

Dag 3: vrije dag in Xiahe

Dag 4: vrije dag in Xiahe

Dag 5: per privé-auto met chauffeur naar Lanzhou, einde van deze bouwsteen

Prijs € 365,- p.p.

Inbegrepen: vervoer per privé-auto met chauffeur, boottocht naar de Bingling grotten en 4 hotelovernachtingen op basis van logies.

 

Niet inbegrepen: maaltijden, entreegelden en evt. excursies.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: CNP002

Tijdens onze bouwstenen China verblijf je in centraal gelegen middenklasse klasse hotels, je kamer heeft een eigen badkamer met toilet en douche met warm water (tenzij anders vermeld). Het ontbijt is niet inbegrepen. De hotels in China zijn soms wat zakelijk en onpersoonlijk maar daar staat tegenover dat ze dan vaak van goede kwaliteit zijn.

 

We hebben echter ook een aantal hele sfeervolle, China Hotels-Xiaheleuke en iets kleinere hotels voor je gevonden!

 

Tijdens deze bouwsteen verblijf je in Xiahe in een sfeervol hotel, in Tibetaanse stijl gebouwd, vlakbij het Klooster en winkels & restaurants.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in China

 

Dag 1: per privé-auto met chauffeur van Lanzhou via de Bingling grotten naar Xiahe
Deze bouwsteen begint in Lanzhou, waar een auto met chauffeur klaarstaat voor de prachtige rit van ongeveer 5 uur naar Xiahe. Je ziet langzaam het landschap veranderen. Onderweg maak je een tussenstop en ga je met een bootje over het meer naar de boedhistische grotten van het Bingling klooster. De grotten staan vol met Boeddhabeelden, het grootste Boeddhabeeld is bijna 30 meter hoog! Na dit indrukwekkende bezoek rijd je verder naar Xiahe waar je de komende dagen verblijft.

 

Dag 2: vrije dag in Xiahe
Deze dagen heb je de tijd om Xiahe en de omgeving hiervan goed in je op te nemen. Bezoek in ieder geval het Labrang-klooster, het belangrijkste Tibetaanse klooster buiten Tibet. Dit klooster wordt bewoond door monniken van de Tibetaanse Geelkapsekte (Gelukpa-orde). De monniken houden zich bezig met bidden, mediteren, het maken van religieuze muziek en het beschilderen van religieuze doeken ‘tangka’s’, maar sta ook niet verbaasd als je een monnik tegenkomt in een café, kijkend naar een Chinese vechtfilm! Rondom het klooster loopt een pelgrimsroute langs gebedsmolens en stoepa’s. Behalve monniken vind je hier ook veel ‘gewone’ Tibetanen, die vaak talrijke amuletten en sieraden dragen.

 

Dag 3: vrije dag in Xiahe
Misschien wil je het vandaag rustig aan doen, het is ook heerlijk om wat rond te dwalen door de smalle straatjes van Xiahe.

 

Dag 4: vrije dag in Xiahe
En natuurlijk is de prachtige bergachtige omgeving zeer aantrekkelijk voor het maken van wandelingen. Zodra je buiten Xiahe komt zie je grasvlaktes met riviertjes en yaks, de bergen op de achtergrond.

 

Dag 5: per privé-auto met chauffeur naar Lanzhou, einde van deze bouwsteen
Je wordt vandaag weer per privé-auto met chauffeur naar Lanzhou gebracht, waar deze bouwsteen eindigt. Natuurlijk kunnen we een aansluitende overnachting in Lanzhou voor je regelen, geef dit dan even door bij de ‘opmerkingen’ in je reisaanvraag, we maken van je aangevraagde bouwstenen altijd een logisch en passend reisvoorstel, en houden graag rekening met je opmerkingen, wensen en voorkeuren!

 

 

Prijs € 365,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 6 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider