headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Cruise per boot over de Yangtze rivier

Chongqing - Yichang

4 dagen, 3 nachten

Prijs € 439,- p.p. op 5*-boot Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
China- bouwsteen, Yangtze cruise

Tijdens deze bouwsteen maak je een cruise van Chongqing naar Yichang over de Yangtze, de langste rivier van China. De Yangtze loopt van de Tibetaanse hoogvlakte naar de Oost-Chinese Zee en heeft een lengte van meer dan 6000 kilometer! Het zicht op de omgeving vanaf het water is indrukwekkend.

 

Hoogtepunt van deze cruise is het spectaculaire landschap van de Drie Kloven, en zeker zo bijzonder is de (omstreden) Drie Klovendam, de grootste dam ter wereld! Wij bieden deze bouwsteen aan op een all-inclusive cruiseboot, waarbij een aantal excursies (die je onderweg maakt als de boot ergens aanmeert) en de maaltijden bij de prijs zijn inbegrepen.


Dag 1: ’s avonds inchecken, rond 22.00 vertrek van de boot vanuit Chongqing
Dag 2: verblijf op de boot, diverse excursies
Dag 3: verblijf op de boot, diverse excursies
Dag 4: ’s morgens excursie naar de Dam, aankomst einde ochtend in Yichang, einde cruise

Prijs € 439,- p.p. op 5*-boot

Inbegrepen: 3 overnachtingen in tweepersoonshut met eigen badkamer, maaltijden, frisdranken, entreegelden & Engelssprekende gids tijdens de excursies. LET OP: het aanbod van excursies kan wisselen per boot; een aantal excursies zijn inbegrepen en de overige excursies zijn facultatief.

 

Niet inbegrepen: diner op de eerste avond, fooien (150 tot 200 RMB, ca. € 20,-), overige facultatieve excursies, extra drankjes en persoonlijke uitgaven.

 

Reiscode: CNM018

 


NB
. Op verzoek kan deze cruise ook in omgekeerde volgorde worden gemaakt!

 

De genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

China-Yangtzi cruisebootTijdens deze cruise verblijf je op een grote, comfortabele all-inclusive cruiseboot. Deze cruiseschepen zijn groot, nieuw en hebben veel faciliteiten aan boord: winkels, een fitnessruimte, beautysalon, bar, lounge, meerdere restaurants en een panoramadek. Tijdens de cruise worden activiteiten georganiseerd zoals lezingen, kalligrafie demonstraties en Tai Chi lessen.

China-cruiseboot, kamer

 

Je verblijft aan boord in een tweepersoonshut met eigen badkamer. Alle hutten bevinden zich aan de buitenzijde van de boot en hebben dus een raam.

 

Dag 1: ’s avonds inchecken, rond 22.00 vertrek van de boot vanuit Chongqing
Vandaag kun je in principe vanaf 16.00 inchecken op de boot, het diner is echter nog niet inbegrepen vandaag, dus we raden je aan om aan de wal nog iets te eten en rond 20.00 uur in te checken op de boot.


Dag 2: verblijf op de boot, diverse excursies

Vandaag maak je  een excursie naar de Fengdu Ghost City, een beroemd tempelcomplex. Hier kun je een aantal mooie tempels bekijken, via trappen (een pittige wandeltocht!) of per kabelbaan.


Dag 3: verblijf op de boot, diverse excursies
Op deze dag maak je een excursie over de Shennong, een zijrivier van de Yangtze, waar je kunt genieten van de unieke, nauwe en steile kloven. Afhankelijk van de omstandigheden kan het ook zijn dat je Little Three Gorges bezoekt:  Qutang, Wu en Xiling. De excursies worden aangepast aan de waterstand! ’s Avonds gaat het cruiseschip door de sluizen (met 5 verschillende niveaus!) van de Drie Kloven Dam.

 

Dag 4:s morgens excursie naar de Dam, aankomst einde ochtend in Yichang, einde cruise
Het einde van de cruise nadert! Vandaag maak je een excursie naar de Drie Kloven Dam, de grootste dam ter wereld, in 2003 in gebruik genomen. Sindsdien is het waterpeil gestegen en zijn enorme gebieden onder water komen staan, met grote gevolgen voor de omgeving. Bij de dam is een informatiecentrum, waar je onder andere een enorme maquette van het gehele project kunt bekijken. Het ontbijt is nog inbegrepen, na de excursie naar de Dam word je naar Yichang gebracht, en aan het einde van de ochtend is deze bouwsteen afgelopen.

 

Vanuit Yichang kun je per trein naar bijvoorbeeld Sanjiang om het zuiden van China verder te ontdekken, maar je kunt ook vanuit Yichang vliegen naar andere delen van China.

Prijs € 439,- p.p. op 5*-boot Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 6 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider